Dedicated to new beginnings
Bruk Mölnlyckes risikovurderingsvektøy.
Utilstrekkelig postoperativ behandling kan føre til postoperative komplikasjoner og ytterligere smerte for høyrisikopasienter. Dette fører til forsinket rehabilitering, forlenget sykehusopphold og økte kostnader for helsevesenet, som allerede er under press.
I Mölnlycke er vårt mål å gi pasientene best mulig rehabilitering uten komplikasjoner. Derfor har vi utviklet et risikovurderingsverktøy for å hjelpe helsepersonell å identifisere og minske risikofaktorene for å gi individuelt tilpasset postoperativ behandling for hver pasient
Last ned risikovurderingen og bruk den som guide ved risikovurdering av pasienter:
Riskovurderingsverktøyet er beskrevet i publikasjonen “The Simplified Surgical Site Event Risk Assessment (SSERA) Model” som ble publisert i Wounds International i 2023.
Forundersøkelsene og utviklingen av risikovurderingsverktøyet som er beskrevet i denne publikasjonen ble utført av SSERA-gruppen, ledet av R. Morgan-Jones, Consultant Orthopaedic Surgon. Gruppen består av ni konsulenter betalt av Mölnlycke Health Care AB. Selv om en av Mölnlyckes ansatte deltok i forundersøkelsene, har Mölnlycke ikke kontrollert eller regulert undersøkelsene som ble utført av medlemmene i SSERA-gruppen.
Last ned publikasjonen: ”The simplified surgical site event risk assessment (SSERA) model“
Fordeler
- For å identifisere de åpenbare risikopasientene trenger man neppe et vurderingsverktøy, men for de ikke er fullt så åpenbare pasientene vil et slikt verktøy være til hjelp for å identifisere pasienter med økt risiko for POSI hvor undertrykksbehandling vil være gunstig.
- Sikre at avansert behandling, som undertrykksbehandling, ikke brukes kun av gammel vane og på pasienter som ikke vil ha klinisk nytte av det.
Selv om det mest sannsynlig ikke finnes én sannhet, har vi identifisert de vanligste risikofaktorene med beviselig uavhengig prediktiv validitet når det gjelder risikoen for postoperative sårinfeksjoner (POSI). Videre har vi vurdert et rammeverkt basert på de seks risikofaktorene som gir relevant veiledning i behandling av kirurgiske snitt:
Topp 3 individuelle risikofaktorer:
1. Overvekt
2. Diabetes
3. ASA > 3
Topp 3 inngrepsrelaterte risikoer:
1. Inngrepets hastegrad
2. Inngrepets klassifisering
3. Inngrepets varighet
Studier i PubMed ble identifisert ved følgende søk:
-
Postoperativ sårinfeksjon
- Risikofaktorer
-
Kirurgiske risikofaktorer
-
Risikovurdering kirurgiske snitt
1059 publiseringer ble funnet, og fra disse 20 validerte verktøy for risikovurdering av kirurgiske snitt . Gjennom en evaluering av disse utviklet vi vårt rammeverkt for risikovurdering.
For oversiktlig og enkel bruk, klassifiserte vi risikoene som enten:
-
intrinsisk (pasientrelatert)
- ekstrinsisk (prosedyrerelatert)
Ta kontakt for å diskutere hvordan vi kan hjelpe ditt team med verktøyene, treningen og produktene som trengs for å behandle lukkede kirurgiske snitt.
'References'
Vær oppmerksom på at over 72 risikofaktorer er idenfisiert i litteraturen, men det finnes ingen komplett liste over faktorer som er like aktuelle for alle kirurgiske inngrep og pasienter.
Følgelig er rammeverket for risikovurdering strukturert for å muliggjøre identifisering av pasienter med størst risiko, men utelukker ikke behovet for mer detaljert vurdering av risikofaktorer som er relevante for spesifikke prosedyrer og pasienter.
Lær mer om ASA, system for klassifisering av fysisk status, på asahq.org, American Society of Anesthesiologists.
Lær mer om sårklassifisering på CDC, Centers for Disease Control and Prevention.
Klikk her for fullstendig referanseliste relatert til risikovurderingens rammeverk.